Primăria Târgoviște face iar treaba guvernului. Materialele de protecție anti-Covid-19 pentru alegători, asigurate pe plan local

Publicitate

Guvernul PNL asigură materialele de protecție anti-COVID-19 doar pentru membrii secțiilor de votare, nu și pentru alegătorii care vin, poate, fără mască!

Deși există Legea 135/2020, în care spune că materialele de protecţie sanitară (mănuşi, măşti, dezinfectant atât pentru mâini, dar şi pentru sălile unde se desfăşoară procesul electoral) se asigură de Ministerul Sănătăţii, iar transportul şi distribuirea acestora se asigură prin grija Ministerului Afacerilor Interne şi a Instituţiei Prefectului, cu sprijinul primarilor, viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, a declarat luni că ”Asta înseamnă că noi trebuie să primim aceste materiale şi să le distribuim în secţiile de vot. După experienţa pe care am avut-o şi după informaţiile pe care le avem până la acest moment, nu ştie nimeni dacă vom primi dezinfectant pentru sălile de vot, pentru mâini, pentru tot ceea ce înseamnă dezinfectarea locului respectiv. Nu ştie nimeni dacă vom primi acele măşti pe care trebuie să le oferim alegătorilor care se întâmplă să vină fără mască. Înţeleg totuşi că s-a făcut o achiziţie de măşti, nu suficiente, pentru membrii birourilor şi… cam atât. În rest, este tăcere! Le transmit tuturor târgoviştenilor să vină la vot pentru că Primăria Târgovişte, având experienţa incapacităţii Guvernului PNL de a rezolva anumite lucruri, şi-a luat din timp toate măsurile şi putem asigura tot ceea ce este necesar în secţiile de vot pentru siguranţa membrilor birourilor şi pentru siguranţa alegătorilor”.

Viceprimarul municipiului acuză că, deși a dorit neapărat să organizeze aceste alegeri, Guvernul liberal se preocupă mai mult de campania electorală decât de ceea ce spune legea pentru siguranța electoratului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!