Primăria Târgoviște a demarat operațiunea ”cablurile de pe stâlpi”. Termene clare pentru furnizorii sau operatorii de rețele de comunicații

Publicitate

Primăria Târgoviște a demarat procedura de inventariere și de înlăturare a rețelelor de telecomunicații electronice amplasate fără drept, astfel încât cablurile aeriene inestetice și inutile să devină istorie.

Primarul municipiului, Cristian Stan, a anunțat că, în ședința ordinară a Consiliului Local Târgoviște de la sfârșitul lunii martie, a fost aprobat “Regulamentul privind condițiile în care se realizează accesul pe proprietatea Municipiului Târgoviște în scopul instalării, întreținerii, înlocuirii sau mutării rețelelor de telecomunicații electronice sau elementelor de infrastructură necesare susținerii acestora”.

Potrivit actului administrativ amintit, ”în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a regulamentului, deținătorii (furnizori sau operatori) de rețele de comunicații electronice au obligația de a depune o situație-inventar privind rețelele de comunicații electronice și infrastructură suport aferentă deținută în Târgoviște. În același termen, deținătorii de infrastructură tip suport stâlpi care este aferentă rețelelor de comunicații electronice au obligația depunerii unei situații inventar privind infrastructura suport deținută pe proprietăți ale Târgoviștei”, a precizat edilul.

Rețelele neetichetate se vor considera abandonate, putând fi desființate pe cale administrativă, cheltuielile de dezafectare fiind facturate proprietarilor stâlpilor sau, acolo unde este posibil, deținătorilor de rețele electronice.

Totodată, furnizorii de rețele publice de comunicații electronice nu vor mai putea amplasa pe stâlpi, cu titlu provizoriu sau definitiv, role de cabluri rezultate ca surplus al rețelelor de comunicații electronice și vor trebui să desființeze surplusurile existente la acest moment în termen de 3 luni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!