Președintele Iohannis a transmis greșit formula de calcul. Pe baza cărui criteriu se stabilesc cele trei scenarii în învățământ

Publicitate

“În informațiile transmise de către Președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, se arată într-un comunicat transmis astăzi de Administrația Prezidențială.

Astfel, potrivit sursei citate, informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către președinte.

”Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, se mai arată în comunicat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!