Președintele administrației județene, în vizită de lucru în Spania

Publicitate

Zilele acestea, președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Daniel Comănescu, este într-o vizită în Spania. Domnia sa are pe agenda provinciile Castellon şi Valencia. În ziua de 26 iunie, în localitatea Algimia de Alfara, din comunitatea valenciană Sagunto, șeful CJD a vizitat platforma industrială de reciclare a deşeurilor menajere şi industriale, gestionată de această companie.

Ca idee, depozitul de deşeuri, amplasat în imediata apropiere a acestei fabrici de reciclare, ocupă o suprafaţă de 79.000 mp şi are o capacitate totală de 1.056.000 tone. Reziduurile sunt depozitate prin intermediul unor baloţi (înfoliaţi), acoperiţi cu pământ vegetal şi plante autohtone.

Şeful staţiei de valorificare şi eliminare a deşeurilor urbane, Marek Diaz Bernisz, a prezentat întreg mecanismul de selecţie a materialelor provenite din deşeuri menajere şi industriale, precizând faptul că platforma de la Algimia de Alfara are o capacitate anuală de reciclare de 120.000 tone (aproximativ 40 tone/zi). Instalaţia funcţionează de 8 ani şi preia gunoiul din 53 de localităţi din comunitatea valenciană Sagunto.

Vizita la acest obiectiv este foarte importantă, privită din perspectiva planurilor pe care și administrația județeană le are în legătură cu colectarea și eliminarea deșeurilor în Dâmbovița.

În ziua de 27 iunie, Daniel Comănescu a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii unei staţii de tratare a apelor uzate, precum şi o deplasare la un complex regional de turism rural, realizat din fonduri europene.

În zilele următoare, programul vizitelor va cuprinde și  întâlniri cu oficialităţi ale Guvernului Regional Spaniol al Comunităţii Valenciene, dar şi cu reprezentanţi ai administraţiei provinciei Castellon şi mediului asociativ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!