Premieră la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște! Primul spectacol de operă cu marionete

Publicitate

Duminică, 24 februarie, de la ora 10:00, are loc, în Sala Studio, premiera spectacolului ”O noapte furtunoasă”, în regia lui Traian Savinescu. Spectacolul cu actori și marionete are la bază opera și libretul lui Paul Constantinescu, alcătuit după comedia cu același titlu de I.L. Caragiale.

A doua reprezentație se va juca în aceeași zi, de la ora 17:00, chiar înainte de o piesă celebră a aceluiași dramaturg, ”O scrisoare pierdută”, spectacolul de la ora 19:00, susținut tot în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra.

Geniul dramaturgic și comic al lui Caragiale întâlnește, în această operă, geniul muzical al compozitorului Paul Constantinescu, compozitor român de origine evreiască, membru al Academiei Române.

Este pentru prima dată în România când se montează opera „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu, după I.L. Caragiale, cu marionete.

Spectacolul se adresează cu precădere tinerilor cu vârste între 12 și 17 ani, cu atât mai atrași de poveste cu cât ea este una muzicală. „O noapte furtunoasă” – varianta propusă de regizorul Traian Savinescu – se dovedește a fi o montare complexă, pe cât de fin și riguros lucrată, pe atât de plină de haz și voie bună.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!