Pregătiri pentru Liga1! Stadionul Chindiei Târgovişte va fi renovat şi modernizat. Ce sumă împrumută autorităţile locale

Publicitate

Ionuț Parghel
Veste excelentă pentru fotbalul târgoviștean, dar și cel dâmbovițean! Primăria municiului Târgoviște împrumută 1.6 milioane de euro (7.500.000 lei), cu tragere în maximum doi ani și rambursare în zece ani, pentru renovarea și modernizarea stadionului “Eugen Popescu”.

Astfel, proiectul de hotărâre a trecut în Consiliul Local Municipal, într-o ședință ce a avut loc la sfârșitul săptămânii recent încheiate. Interesant e faptul că  acesta a trecut fără votul consilierilor PNL, care s-au opus total în acest sens. Aceștia au luat hotărârea de a părăsi sala, considerând că renovarea stadionului nu reprezintă o prioritate pentru orașul Târgoviște.

Suma aferentă pentru revonarea bătrânului “Eugen Popescu” face parte dintr-un credit de investiții mai amplu (65 000 000 lei – peste 14 milioane de euro) pe care  Primăria Târgoviște îl va face în perioada următoare. Dacă autoritățile locale vor primi creditul într-o perioadă scurtă de timp există posibilitatea ca lucrările la arena de lângă Turnul Chindiei să înceapă în toamna acestui an. Primăria Târgoviște ia în calcul reabilitarea stadionului fiindcă Chindia se află pe loc promovabil (2) cu șapte etape înainte de finalul Ligii a 2-a, iar din noul sezon competițial ar putea evolua în Liga 1.

Joi, de la ora 17.00, roș-albaștrii întâlnesc liderul Academica Clinceni, într-un veritabil derby al eșalonului secund. Dacă dâmbovițenii trec de ilfoveni se apropie de aceștia în clasament la doar trei puncte. În acest moment tribuna a doua a arenei “Eugen Popescu” este închisă publicului, existând riscul de a se prăbuși. Dacă Chindia va promova în Liga I există posibilitatea ca formația târgovișteană să susțină meciurile din prima ligă, de pe teren propriu, la Ploiești, Pitești sau Mioveni, dar ultima variantă fiind cea mai viabilă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!