Pregătiri intense la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Publicitate

Pregătiri intense la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru a începe, într-o bună  organizare, lupta cu COVID-19.

Astfel, potrivit directorului Claudiu Dumitrescu, pentru a fi respectate măsurile de protecție, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a fost amenajat un pavilion separat de Terapie Intensivă destinat exclusiv pacienților cu COVID-19. Acesta este dotat cu șase paturi de terapie intensivă, ventilatoare și toate dotările necesare.

„Prin ordin de ministru, fiecărui pacient, indiferent dacă este testat sau nu, sau dacă este pozitiv sau nu, trebuie să îi fie asigurată asistența medicală normală, în funcție de urgența și patologia pe care o are. Trebuie să facem eforturi disperate pentru ca pacienții suspecți sau pozitivi să nu intre pe orice secție, oriunde, oricând, în spital, pentru a-i proteja pe ceilalți pacienți. În situația contrară, riscăm ca întreg spitalul județean să fie contaminat, iar Suceava poate să fie chiar mai puțin decât se poate întâmpla”, a precizat managerul SJU Târgoviște.

Întrucât metodologia spune că pacienții confirmați pozitiv sau suspecți de COVID-19 este obligatoriu să fie internați singuri în saloane și camerele să aibă grup sanitar propriu, au fost identificate 24 astfel de camere: 12 la Secția de Boli Infecțioase de la Dealu Mare și  12 la Secția de Pneumologie a Spitalului Județean.

Astăzi, Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial lista cu spitalele în care vor  fi tratați pacienții cu COVID-19, printre care se numără și Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!