Poliţiştii au făcut razie în Moreni

Foto arhivă
Publicitate

Peste 640 de sancțiuni contravenționale aplicate, 4 infracțiuni constatate, 25 de permise de conducere reținute și 5 certificate de înmatriculare retrase sunt câteva dintre rezultatele obținute de polițiști, în urma unei razii.

În după amiaza zilei 4 iulie, polițiștii rutieri, sprijiniți de efective de la ordine publică, au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor ilicite și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Activitatea s-a axat în principiu pe raza de competență a Poliției Municipiului Moreni.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 646 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 135.215 lei.

Din totalul amenzilor, 626 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 134 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 68 pentru opriri neregulamentare, 118 pentru neportul centurii de siguranță, 11 pentru indisciplina pietonală și 104 pentru abaterile comise de bicicliști și căruțași.

Alte 5 sancțiuni au fost aplicate la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 2 la Legea 171/2010 privind constatarea contravențiilor silvice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere, dintre care 9 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 3 pentru neacordarea priorității de trecere, 2 pentru depășiri neregulamentare și unul pentru consum de alcool.
De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!