Poliştii au făcut razie la Moreni. Ce au depistat

Publicitate

În urma unei razii organizate marţi, polițiștii de la Moreni au constatat o infracțiune la regimul rutier, au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale și au confiscat bunuri în cuantum de 456 de lei.

Din totalul amenzilor, 9 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 20 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 26 pentru nerespectarea regulilor de circulație în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002. Valoarea sancțiunilor contravenționale se ridică la 13.220 de lei.

Totodată, polițiștii de la Secția nr.5 Poliție Rurală Voinești au acționat pentru prevenirea ilegalităților din domeniul silviculturii și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 la Legea 171/2010 și au confiscat 3 m³ de material lemnos transportat fără documente legale. Totalul sancțiunilor aplicate este de 5.480 de lei.

Razie şi la Găeşti

De asemenea, tot marţi, în intervalul orar 10.00-18.00, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au organizat o acțiune pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la trafic. În urma activităților din teren, polițiștii au controlat 95 de autovehicule, au constatat 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 15.260 de lei. Din totalul amenzilor, 27 au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, 5 pentru abaterile comise de bicicliști și 3 pentru indisciplina pietonală. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 29 de permise de conducere, dintre care 27 pentru neacordarea priorității de trecere.

Exemplu:
Pe raza localității Merișu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din Costeștii din Vale.
Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!