Planul DSP Dâmbovița pentru persoanele infectate cu COVID-19: Separarea pacienților în mai multe centre din județ

Publicitate

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a înaintat spre aprobare un plan de acțiune prin care se prevede o organizare strictă a sistemului spitalicesc în județul Dâmbovița.

Astfel, conform unui comunicat emis de DSP,  se prevede separarea pacienților ce vor fi infectați cu COVID-19, în mai multe unități medicale de pe raza județului Dâmbovița.

În condițiile existente, singurele unități medicale din județul nostru care va scăpa de acest plan, care va fi analizat de Comitetul Județean de Urgență, este Spitalul Orășenesc Găești și Centrul de Primiri Urgențe din Titu

Având în vedere contextul epidemiologic actual, la nivelul judeţului Dâmboviţa, în ultimele 24 de ore, au intrat în autoizolare la domiciliu 419 persoane asimptomatice şi 21 de persoane în carantină instituţionalizată.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a înaintat spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, tot în contextul pandemiei de COVID-19, următorul plan privind organizarea sistemului spitalicesc: Secția exterioară Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște va deveni secție suport pentru pacienții COVID-19.

Urgențele medico-chirurgicale COVID-19, precum şi gravidele cu risc obstetrical crescut, confirmate COVID-19, vor beneficia de asistenţă medicală de specialitate în pavilionul Ortopedie-Traumatologie al SJU Târgovişte.

Pentru pacienţii dializaţi COVID-19 este desemnat Centrul de Hemodializă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu acces separat şi care este amplasat la parterul ambulatoriului de specialitate, aflat pe versantul opus al intrărilor principale ale spitalului.

Pacienţii dializaţi care nu sunt infectaţi cu COVID 19, vor fi preluaţi de cele două centre de dializă private din Târgovişte.

Pavilionul central al Spitalului Orășenesc Pucioasa va fi spital suport pentru infecţia COVID-19.

Gravidele fără risc, confirmate COVID-19, vor fi preluate de Secția exterioară OG a Spitalului Municipal Moreni.

Bolnavii psihici COVID -19 vor fi internaţi într-un pavilion special destinat din cadrul Secţiei exterioare Ochiuri–Gura Ocniţei a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Pentru suplimentarea resursei umane va fi delegat/detașat personal medical din toate unităţile sanitare cu paturi, cu prioritate din spitalele neimplicate în gestionarea cazurilor COVID-19, în funcţie de necesitate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!