Piața Cartaxo de la Pucioasa și zona adiacentă, transformate în totalitate

Publicitate

Administrația de la Pucioasa are noi vești bune pentru localnici.

Piața centrală Cartaxo și implicit zona în care este aceasta situată se vor transforma radical.

Zilele trecute, a fost publicată pe SEAP (Sistemul electronic de achiziții publice) licitația pentru serviciile de proiectare și pentru execuția lucrărilor aferente proiectului intitulat „Reabilitare, modernizare și extindere Piața Cartaxo”.

Proiectul este finanțat de Compania Națională de Investiții, iar valoarea estimată este de 4.744.179,95 RON, fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor este 13 decembrie 2019. Caietul de sarcini prevede o durată de proiectare de 2 luni și o durată de execuția a lucrărilor de 6 luni.

”Prin proiect se propune extinderea, reabilitarea și modernizarea completă a pieței cu modificarea fațadei, înlocuirea tâmplăriilor, a finisajelor și a tuturor instalațiilor. Implementarea măsurilor de eficiență energetică în piață va conduce la îmbunătățirea condițiilor de vânzare. Imaginea și funcțiunea clădirii vor fi adaptate nevoilor actuale ale comercianților și ale clienților. Standurile comerciale for avea 87 de tarabe, 4 locuri pentru comercianții de flori, 5 zone de tarabe cu legume de sezon, 8 tarabe de bazar și 5 spații comerciale. Întrucât tarabele din bazar vor fi mutate în clădirea pieței, actualul bazar va fi desființat după finalizare, iar în locul său va fi amenajată o parcare”, a declarat primarul Constantin Ana.

Această investiție este inclusă deja în proiectul în curs de evaluare finanțat din fonduri europene și denumit „Construirea și dotarea grădiniței Prichindel și îmbunătățirea spațiilor urbane din zonă”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!