Peștera – Padina, prima stațiune care se proiectează în România în ultimii 30 de ani. Proiectul este la primii pași

Publicitate
Distribuie

Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) a organizat astăzi, 3 iulie 2020, dezbaterea publică a notei conceptuale privind amenajarea stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina.

Valorificarea zonei montane a județului, din Parcul Natural Bucegi, comuna Moroeni, este proiectul strategic de cea mai mare importanță și amploare privind dezvoltarea turismului în Dâmbovița.

Stațiunea turistică Peștera – Padina este prima stațiune care se proiectează în România în ultimii 30 de ani și singura localizată integral într-un parc natural.

Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din CJD a inițiat formalitățile privind actualizarea și reconfigurarea Planului Urbanistic Zonal al noii stațiuni turistice de interes național.

Etapele principale privind elaborarea documentației de urbanism sunt: nota conceptuală, masterplan, plan urbanistic zonal. În prezent, s-a ajuns la finalizarea și aprobarea notei conceptuale.

Elaboratorul documentației este Centrul de Cercetare Proiectare Execuție și Consulting din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București.

Documentația supusă dezbaterii publice de astăzi poate fi studiată la următorul link:

http://www.cjd.ro/fisiere/cjd/urbanism/26-06-2020/Nota_conceptuala_statiune_Pestera_Padina.pdf

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a precizat: „Ceea ce dezbatem aici nu e o construcție pe care o putem edifica de azi pe mâine. (…) Grija față de mediu, grija față de ceea ce se întâmplă în zona respectiv au constituit și constituie preocupările noastre de bază. (…) Acest concept de stațiune turistică sau ceea ce s-a spus că se dorește a fi edificat acolo s-a discutat încă din anii 2000 – 2004. Din fericire, am reușit în anul 2018, să declarăm zona Padina – Peștera stațiune de interes național”.

Sursă foto: Florian Ispas

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!