Peste 76.000 lei amenzi în Dâmbovița, pe sectorul privind siguranța alimentelor

Publicitate

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dat publicității rezultatul controalelor întreprinse în cursul lunii septembrie.

Astfel, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 8.853 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate, la nivelul întregii țări au fost acordate 90 de amenzi în cuantum de 430.700 de lei. 76.400 lei din această sumă reprezintă amenzile aplicate în Dâmbovița.

Neconformităţile constatate şi sancţionate în județul Dâmbovița au fost: fabricare şi comercializare produse panificaţie în spaţii neaprobate, neîntreţinere spaţii şi utilaje, produse finite ambalate, neetichetate, pentru care nu se poate demonstra trasabilitatea, neîntreţinerea spaţiilor de depozitare şi procesare, depozitare necorespunzătoare, lipsă document înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!