Peste 70% dintre elevii din anii terminali au anunțat că vor participa la pregătirea pentru examenele naționale. Ce spune Ministrul Educației

Publicitate

Alexandra Orțan 

Ministrul Educației susține că peste 70% din elevii din anii terminali vor participa la examenele naționale.

Monica Anisie spune că participarea la cursurile de pregătire pentru examenele naționale este opțională.

”În această perioadă, elevii au revenit la cursurile de pregătire pentru examenele naționale. La nivel național, peste 70% dintre elevi și-au anunțat participarea. Așa cum se știe, această participare este opțională. Părintele este cel care evaluează situația familială și starea de sănătate a copilului și apoi decide dacă elevul vine la școală. Referitor la situația pe județe, avem o participare de 87% în Brăila, 90% în Covasna, 96% în Harghita sau Ialomița, 90% în Maramureș, iar, în București, peste 40% dintre elevi și-au manifestat dorința de a participa la cursurile de pregătire. Astăzi (marți – n.r.), reprezentanții Ministerului Educației, ai Inspectoratelor școlare au mers prin unitățile de învățământ ca să vadă dacă s-au respectat toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii”, a declarat Monica Anisie.

În ceea ce privește regulile de igienă și distanțare socială, Ministrul Educației afirmă că unitățile de învățământ respectă aceste reguli.

„În momentul acesta, cel puțin unde am fost eu, personal, și am participat la monitorizarea unităților de învățământ, am găsit totul în regulă. Săptămâna trecută am avut o videoconferință cu inspectorii școlari generali, cu directorii de unități de învățământ din unele județe, tocmai pentru a ne asigura că în fiecare unitate de învățământ se respectă ordinul comun emis de ministrul Educației și ministrul Sănătății”, a mai spus Monica Anisie.

Potrivit b1.ro, cursurile se vor desfășura timp de maximum trei ore pentru elevii de liceu și timp de maximum două ore pentru elevii de gimnaziu, iar pauzele vor fi programate decalat, astfel încât să fie limitată interacțiunea între elevi din clase diferite.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!