Peste 50 de incendii la gospodariile populatiei și de vegetație, lichidate de pompierii dâmbovițeni în ultimele zile

Publicitate

Peste 50 de incendii la gospodăriile populației și de vegetație au fost stinse de către pompieri în ultima săptămână în diferite zone ale județului Dâmbovița. Potrivit unei informări ISU Dâmbovița, pompierii au intervenit la numai puțin de  70 de evenimente.

“În perioada 23-29 septembrie 2019, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Basarab I” al județului Dâmbovița au fost solicitate și au intervenit la 70 de evenimente: 13 incendii la gospodăriile populației (locuințe, anexe gospodărești, etc), 39 incendii de vegetație,  11 acțiuni pentru asigurare zonă, 4 acțiuni pentru asistență persoane și două acțiuni la alte situații de urgență (o deblocare ușă și o salvare animal). Echipajele SMURD din cadrul ISU “Basarab I” Dâmbovița au fost solicitate și au intervenit în această perioadă la 228 de cazuri medicale.

Subunitățile de intervenție au desfășurat: 3 exerciții pentru antrenamentul personalului de intervenție și 9 acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea și evaluarea căilor de acces și intervenție și verificare sirene). În data de 25 septembrie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița a desfășurat un exercițiu, cu forțe și mijloace în teren, la un operator economic din Fieni, în cadrul exercițiului fiind create două situații tactice (producerea unui incendiu la o hală de depozitare și salvarea unor persoane de la înăltime).

Personalul Inspecției de Prevenire a desfășurat, în perioada menționată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituțiile publice și operatori economici din județ. Pe timpul controalelor, au fost  desfășurate activități de instruire și informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistență tehnică de specialitate pe linia prevenirii incendiilor si avizarii-autorizării”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!