Percheziţii la proxeneţi din Dâmboviţa şi Brăila. Au recrutat şi răpit minore şi le-au forţat să se prostitueze. Cum funcţiona reţeaua

Foto arhivă
Publicitate

Ştefan Khalil
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut cinci percheziții la domiciliile unor suspecţi de proxenetism, În județele Dȃmboviṭa și Brặila, care ar fi recrutat sau răpit minore pentru prostituție.

Aceștia își desfășurau activitatea pe raza județelor  Galaṭi, Brặila și Constanṭa. Membrii rețelei au închiriat mai multe apartamente, unde fetele erau obligate să întrețină relații sexuale cu clienții lor. 100.000 de lei a fost suma obținută de aceștia în urma activității de prostituție de care se ocupau. Acțiunea pentru depistarea proxeneților a fost coordonată de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada mai 2017 – noiembrie 2018, doi bărbaţi, de 26 şi 27 de ani, ar fi recrutat, prin metoda ,,loverboy”, transportat, adăpostit şi primit trei minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, pe care, prin răpire, în cazul uneia dintre acestea, prin constrângere fizică şi morală, prin inducere şi menţinere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, le-ar fi exploatat, obligându-le la practicarea prostituţiei”.

După mai multe percheziții, două autoturisme au fost ridicate, care cel mai probabil au fost cumpărate din banii făcuți în cadrul rețelei de prostituție. Cei doi suspecți au fost reținuți 24 de ore.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!