Percheziții la Braniștea și Gura Șuții. Trei tineri, bănuiți de furt calificat au fost reținuți de polițiști

Publicitate

Ionuț Parghel

Trei tineri din comunele Braniștea și Gura Șuții, cu vârste cuprinse între 21 și 22 de ani, au fost reținuți de polițiștii din Titu pentru infracțiunea de furt calificat.

Astăzi, aceștia vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari, pentru dispunerea unor măsuri preventive. Tinerii sunt bănuiți că au furat mai multe bunuri din locuințele unor persoane, în cursul lunilor februarie și mai, din acest an.

“La data de 2 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au documentat activitatea infracțională a trei persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 22 de ani, din comunele Braniștea și Gura Șuții, bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de articolul 229 din Codul Penal.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul lunii februarie 2020 și mai 2020, cei în cauză ar fi sustras mai multe bunuri din locuințele unor persoane.

Totodată, în această după-amiază, polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare pe raza localităților Braniștea și Gura Șuții, la persoanele bănuite de comiterea faptelor.

Bunurile sustrase au fost identificate și recuperate în totalitate, urmând să fie predate persoanelor vătămate.

De asemenea, cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de mâine să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerii acestora la răspundere”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!