Percheziţii DIICOT de amploare: Zeci de kilograme de droguri şi sume uriaşe de bani confiscate

Publicitate

Ştefan Khalil
Au fost confiscate zeci de kilomgrame de droguri și sume uriașe de bani, de până la 350.000 de euro. Poliția Română și DIICOT au avut multă activitate în ultimele două săptămâni după efectuarea a 102 percheziții în cadrul unor grupări de crimă organizată.
Inspectoratul General al Poliției Române anunță că alte 142 de persoane sunt cercetate, tot pentru comiterea de infracțiuni din sfera criminalității organizate.

“În perioada 22 septembrie – 5 octombrie, peste 381 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. Astfel, poliţiştii au organizat, în această perioadă, 55 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 102 percheziţii domiciliare. Au fost derulate activităţi investigative, pentru probarea activităţii infracţionale a 142 de persoane, dintre care 46 au fost reţinute sau arestate şi 8 persoane a fost plasate sub control judiciar”, informează IGPR printr-un comunicat. Srusa AGERPRES.
La aceste acțiuni au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene, luptători de la acțiuni speciale și jandarmi.
În urmă acestor percheziții, au fost ridicate 56,4 kilograme de cannabis, 5 grame de amfetamină, 11 grame de MDMA, 66 de grame de heroină, 26 de grame de cocaină, 8 comprimate de metadonă, 249 de comprimate, 97 de plante de cannabis, 1 timbru LSD, 20,6 grame de masă vegetală, 1,6 kilograme de substanțe psihoactive, 160 de plicuri de substanțe psihoactive, 31 de comprimate, 5 cântare electronice și 11 grindere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!