Patru persoane, arestate pentru pentru grup infracțional organizat și trafic de persoane. Operațiune fără precedent a DIICOT

Foto arhivă
Publicitate

Patru persoane au fost reținute 24 de ore, pentru trafic de persoane, în urma audierilor făcute la sediul DIICOT Timișoara pentru grup infracțional organizat și trafic de persoane, în urma perchezițiilor făcute miercuri în dosarul traficului de migranți.

În urma investigațiilor făcute de către procurorii DIICOT din Timișoara, au fost reținute patru persoane 24 de ore. Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în dimineața zilei de miercuri, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, cu sprijinul ofiterlior poliției judiciare din cadrul Birgazii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, au fost efectuate 12 percheziții domiciliare, pe rază județelor Timiș și Arad. Scopul acestora a fost dizolvarea unui grup infracțional organizatsi specializat pentru trafic de migranți.Patru persoane, arestate pentru trafic de persoane

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în dimineața zilei de miercuri, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, cu sprijinul ofiterlior poliției judiciare din cadrul Birgazii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, au fost efectuate 12 percheziții domiciliare, pe rază județelor Timiș și Arad. Scopul acestora a fost dizolvarea unui grup infracțional organizatsi specializat pentru trafic de migranți.

,,În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2017, pe raza jud.Timiş s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat, având ca scop racolarea, îndrumarea, cazarea şi transportul de migranţi originari din Orientul Mijlociu şi Asia către state din vestul Europei. Pe parcursul cercetărilor a fost constituit un JIT (Joint Investigation Team) cu sprijinul Eurojust, între DIICOT şi autorităţile judiciare din Germania, datele obţinute evidenţiind faptul că membrii grupării ce acţiona pe raza jud.Timiş făceau parte dintr-o vastă reţea de trafic de migranţi constituită la nivel european” , din sursa DIICOT.

Această rețea a mai funcționat și în alte țări, precum Turcia – Bulgaria – Serbia – România – Ungaria – Austria – Germania. Procurorii DIICOT au descoperit că migranții erau aduși din Serbia în România. Aceștia erau cazați la pensiunile din apropiere, până în data în care erau duși la frontiera cu Ungaria. Destinația finală era Germania.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele