Parlamentul a respins amânarea dublării alocațiilor pentru copii

Publicitate

Alexandra Orțan

Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amână dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. Au fost 209 voturi pentru respingerea Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG), 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, informează Digi 24.

Dacă șeful statului promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.

Așa cum se cunoaște, dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată în Parlament. Guvernul a susținut că în buget mu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară. În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional  propunerea legislativă care prevede dublarea alocației pentru copii între 2 și 18 ani, sună care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

După votul din plenul Camerei Deputaților fostul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi a precizat că “PSD le transmite copiilor de ziua că le dublează alocațiile, Guvernul Orban le transmite salutări”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!