Parcare tip turn în centrul Târgoviștei, proiect liberal pentru descongestionarea traficului. GALERIE FOTO

Publicitate
Distribuie

Cunoscută fiind problema majoră a lipsei locurilor de parcare din municipiul Târgoviște, în special în centrul orașului, PNL Târgoviște propune un proiect prin care parcările ”să fie aduse în anul 2020”.

Prin vocea liderului Aurelian Cotinescu, candidat la funcția de primar al municipiului, liberalii au prezentat proiectul pentru parcarea din spatele sediului Consiliului Județean și al Instituției Prefectului, adică în zona zero a municipiului.

Aceasta va fi construită pe conceptul turn, concept pe care liberalii îl vor implementat şi în cartierele sufocate de maşini și care a pornit de la ideea Turnului Chindiei. De asemenea, s-a avut în vedere și exemplul Oradea, cu al cărei primar liderul PNL Târgoviște chiar a discutat pe subiectul rezolvării problemei locurilor de parcare din centrul acestui municipiu important al României.

Revenind la propunerea PNL pentru Târgoviște, parcarea tip turn ar urma să fie construită pe model mixt subterană-supraterană și va acoperi până la 500 de locuri de parcare, asigurând totodată și spațiu verde (care ar urma să fie amenajat chiar deasupra acestei viitoare parcări).

Deși presupune costuri importante, proiectul, odată realizat, va descongestiona traficul și va însemna ”un proiect real, pentru un oraş care vrea să evolueze, nu revopsiri”, a precizat Aurelian Cotinescu.

Pe lângă centrul municipiului, liberalii au identificat ca având mare nevoie de astfel de parcări, în primă fază, Microraioanele  IV, VI și XI.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!