”O scrisoare pierdută”, cea mai nouă premieră la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Publicitate

”O scrisorică de dragoste devine motiv de agitație politică… Cum ați putea rata un asemenea spectacol?!” – este îndemnul echipei Teatrului Tony Bulandra Târgoviște către toți târgoviștenii și nu numai de a veni să urmărească cea mai nouă premieră a instituției.

”O scrisoare pierdută” după Ion Luca Caragiale se va juca în premieră la Târgoviște în seara de 12 octombrie, de la ora 19, în Sala Mare.

Regia spectacolului „O scrisoare pierdută” poartă semnătura lui Sorin Militaru, iar actorii care vor da viață personajelor sunt: Paula Chirilă (Zoe), Dorin C. Zachei (Tipătescu), Paul Chiribuță (Trahanache), Liviu Cheloiu (Cațavencu), Ilie Ghergu (Pristanda), Cristian Olaru (Cetățeanul turmentat), Bogdan Farcaș (Farfuridi), Emanuel Bighe (Brânzovenescu) și Mircea Silaghi (Dandanache).

Alegătorii, care fac deliciul „circului” politic, sunt întruchipați de: Ștefan Ștefănescu, Florin Georgescu, Radu Ilicea, Alexandru Sandu, Mircea Macarie, Matei Corbu, Gheorghe Dima, Florin Necșoiu.

Titlul „O scrisoare pierdută” spune totul: intrigi politice și amoroase, degringolade personale și colective, personaje savuroase de-a dreptul… Dulcele stil caragialesc.

Regizorul Sorin Militaru a absolvit Facultatea de Regie de Teatru din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. A colaborat cu majoritatea teatrelor din țară, dar a montat și peste hotare în Ungaria, Serbia și Austria. A primit de patru ori premiul pentru Cel mai bun regizor în festivalurile internaționale de teatru din Brașov, Kisvarda (Ungaria), Oradea și Craiova. Conștient de genialitatea textului, Sorin Militaru a intervenit ca acesta să se muleze foarte bine pe actori și a adăugat câteva „trucuri” care sporesc efectul comic.

”Astfel, vă veți putea bucura de un Caragiale pur, jucat la cel mai înalt nivel. Tot ce trebuie să faceți este să veniți „«pregătiți a râde»”, mai spun cei din echipa Tony Bulandra Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!