O nouă alertă a InfoCons pentru trei tipuri de măști neconforme. Până acum, 56 de modele de măşti de protecţie nu respectă reglementările

Publicitate
Distribuie

InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare şi periculoase, pentru încă 3 noi tipuri de măşti de protecţie neconforme care se adaugă la cele şapte alerte transmise anterior.

Cele trei produse neconforme sunt: masca de filtru de particule marca PLOW, cu denumirea “Folding KN95 mask”, categoria FP2; masca de filtru de particule cu marcă necunoscută, cu denumirea “Disposable Face Mask”; masca de filtru de particule marca Weimeng, denumirea “KN95 Folding Protective Mask”, toate cele trei tipuri fiind produse în China.

Odată cu această nouă alertă, InfoCons ajunge la nu mai puțin de 56 de modele de măşti de protecţie care nu respectă reglementările.

Purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise.

Persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile menţionate pot fi sancţionate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii” se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 2.500 de lei.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat la începutul mai multe controale la operatorii economici care comercializează măşti şi mănuşi de protecţie, datele acestor verificări urmând să fie anunţate după data de 17 iulie, a anunţat recent directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Potrivit Agerpres, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora 90% dintre măştile de protecţie verificate sunt neconforme.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!