O lună de controale în domeniul silvic. Peste 150 de amenzi și confiscări de cetină și lemne

Publicitate

Pe parcursul acestei luni, structura de ordine publică din județ a acționat în permanență pentru depistarea și sancționarea delictelor silvice. În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat 4 infracțiuni, au aplicat 157 de sancțiuni contravenționale, au confiscat peste 106 mc de material lemnos și 400 de kilograme de cetină.

Astfel, în perioada 5-23 noiembrie a.c., polițiștii de la ordine publică au acționat la nivelul întregului județ pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din domeniul silviculturii, sezonul rece fiind o perioadă în care delictele de acest gen se înmulțesc. Au fost organizate 44 de acțiuni și controale,  fiind verificate 15 obiective, dintre care o exploatare forestieră.

Polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 157 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 35.625 de lei. Din totalul amenzilor, 45 au fost la Legea 171/2010 privind constatarea contravențiilor silvice. Au fost indisponibilizate două unelte susceptibile a fi folosite la comiterea de infracțiuni și o căruță.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!