Numeroși voluntari mobilizați de Clubul Rotary Târgoviște au plantat sâmbătă peste 3 000 de puieți la Șotânga

Publicitate

Aproximativ 100 de voluntari mobilizați de Clubul Rotary Târgoviște au plantat, astăzi, peste 3 000 de puieți pe terenuri aparținând comunității locale din Șotânga. A fost o acțiune de împădurire a unor terenuri  din comuna dâmbovițeană, iar proiectul s-a numit “Rotary plantează”.

Proiectul s-a dovedit a fi unul ambițios, atâta timp cât misiunea Rotary Târgoviște este de a proteja și a stopa tăierea ilegală a pădurilor. La acțiunea de împădurire de pe raza localității Șotânga au luat parte membrii ai Rotary Club Târgoviște, Rotaract Târgoviște, Interact Târgoviște, elevii și profesori din cadrul școlilor din Șotânga, dar și primarul localității Constantin Stroe.

Cu toții au plantat puieți de salcâm (1000 bucăți), tei (100 bucăți), frasin (100 bucăți),   plop alb (100 bucăți), platan (50 bucăți), brad (50 bucăți) și sălcioară (1000 bucăți), în incinta școlilor, terenurilor de sport și pe izlazurile din comună.

Potrivit unei informări pe pagina de Facebook Rotary Club Târgoviște, asistența tehnică a fost oferită de către personalul Direcției Silvice Dâmbovița, dar și de angajați ai Ocolului Silvic Sturzeni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!