Noi măsuri de combatere COVID-19 la Titu și noi propuneri din partea primarului orașului pentru fiecare localnic

Publicitate

Primăria Titu, implicată cu toate forțele în prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Astfel, primarul orașului Titu, Traian Niculae, readuce în atenția localnicilor faptul că materialele de protecție (măști și vizete), care au fost aprobate de Consiliul Local la propunerea sa, vor fi distribuite către toate gospodăriile de pe raza orașului, acestea incluzând cartierul de blocuri Titu-Gară, cu toate străzile aferente, dar și satele aparținătoare: Titu-Târg cu toate străzile, Fusea, Codreanu (inclusiv Mihai Viteazu), Hagioaica, Plopu, Sălcuța cu toate străzile, str. Gării, str. Pictor Nicolae Grigorescu, zona Atârnați (inclusiv str. Regiei si Mhai Eminescu) etc.

”Absolut toți locuitorii unității administrativ teritoriale Titu vor primi aceste materiale” – a transmis edilul.

Pe de altă parte, primarul a anunțat  că are în intenție de a supune aprobării Consiliului Local, săptămâna viitoare, a încă unei măsuri urgente de combatere și prevenire răspândire virus, și anume achiziția și distribuirea către instituții și către absolut toți locuitorii orașului (inclusiv satele aparținătoare), pe gospodării, ca în cazul măștilor și vizetelor, a următoarelor materiale: câte 2 litri de clor, o sticlă de spirt, 10 perechi de mănuși de protecție și un gel dezinfectant pentru mâini. Aceste produse urmează  a fi distribuite împreună cu măștile și vizetele.

”Totodată, intenționez să demarez o amplă acțiune de dezinfecție aeriană a orașului Titu (inclusiv satele aparținătoare), prin pulverizare din avion a unei substanțe dezinfectante eficiente și care nu este toxică, nu este corozivă, nu afectează mediul, oamenii sau animalele și este 100% biodegradabilă (peroxid de hidrogen – apă oxigenată în denumirea populară, în concentrație de maxim 0,8%).

Această măsură a fost luată și de Primăria Sectorului 6 și consider că putem să o aplicăm și la Titu, întrucât este o soluție ieftină, rapidă și eficientă. Totuși, întrucât este ceva nou, este o provocare pentru noi toți, momentan sunt în discuții cu specialiștii în domeniu și nu vă promit, deocamdată, că vom acționa în acest mod, dar voi face tot ce ține de mine să se concretizeze, o să vă informez în cel mai scurt timp.

Nu ne vom opri aici, vom continua planul de măsuri, în funcție de evoluțiile ulterioare. Rămân la dispoziția dumneavoastră pentru orice problemă, sugestie sau sesizare.

Multă sănătate!” – a mai transmis primarul Traian Niculae.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!