Noaptea cu peste 300 de amenzi în Dâmbovița

Publicitate

Razii nocturne în Dâmbovița! În noaptea de sâmbătă spre duminică, 12/13 octombrie, 165 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița – din care 115 de la ordine publică, 22 de la rutieră, 21 specializați în investigații criminale și 3 de la criminalistică  – au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

Polițiștii au constatat 15 infracțiuni și au aplicat 322 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 88.550 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 15 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare și au confiscat bunuri în cuantum de 1.822 de lei.

Au fost controlate 38 de societăți comerciale și 689 de autovehicule și au verificat 982 de persoane.

La acțiune au participat și efective de jandarmi.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 322 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 88.550 de lei. Dintre acestea, 62 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 9 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Cele mai multe amenzi, 240, au fost aplicate pentru încălcarea normelor prevăzute de O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 17 dintre acestea fiind pentru viteză excesivă și 3 pentru consum de alcool.

Dintre cele 15 permise de conducere reținute, 4 au fost pentru consum de alcool și 2 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h. Totodată, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Polițiștii de la Serviciul Rutier au oprit, pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani. În urma unui test preliminar, polițiștii au stabilit că șoferul se afla sub influența substanțelor psihoactive, acesta refuzând recoltarea de probe biologice. Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal.

Alți doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autoturisme având alcoolemii ale căror valori s-au ridicat peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, unul dintre aceștia nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Alte patru persoane sunt cercetate de polițiștii întrucât au fost depistate la volanul unor autoturisme, deși nu dețineau permise de conducere. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în cazul a trei dintre acestea, autoturismele le-au fost încredințate spre a fi conduse de către alți bărbați, pe numele celor din urmă fiind întocmite dosare penale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!