Ninsori urmate de ger și în Dâmbovița

Publicitate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori şi strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte, polei, valabilă de miercuri de la ora 22.00 până vineri, la prânz.

Informarea meteo privește toată țara. În Dobrogea, sudul şi estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp.

Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55…65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

În contextul meteorologic anunțat, polițiștii dâmbovițeni recomandă șoferilor să verifice starea tehnică a autovehiculului şi să se intereseze în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, inclusiv prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din I.G.P.R.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!