Ninsori și zăpadă de Revelion?

0
Publicitate

După un Crăciun cu temperaturi de primăvară, de parcă am sărbătorit Paștele, meteorologii nu au vești prea bune pentru iubitorii și amatorii de zăpadă, cel puțin nu pentru perioada imediat următoare.

Astfel, din 29 decembrie, vremea se va caracteriza prin temperaturi deosebit de calde pentru utima decadă a lunii decembrie, mai ales în cursul zilelor, când maximele vor fi, în medie, de 10…13 grade. În intervalul 30 decembrie – 1 ianuarie, vremea se va răci, însă temperaturile medii diurne și nocturne vor continua să fie ușor mai ridicate decât în mod normal, fiind pozitive, ziua și ușor negative, noaptea.

Iar pentru cei care așteaptă ninsorile, meteorologii, așa cum spuneam, nu au vești bune, din punct de vedere al precipitațiilor, se estimează o probabilitate redusă de apariție în intervalul 25…27 decembrie, care va crește treptat în perioada 28…31 decembrie, cu precădere în zilele de 29 și 30 decembrie, dar vor fi predominant sub formă de ploaie. În prima săptămână a lunii ianuarie 2018, probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, mixte, va fi mai ridicată spre finalul acesteia.

Cei care totuși vor să se bucure de zăpadă, o pot găsi în la munte, unde, după o vreme deosebit de caldă, din 29 decembrie, aceasta se va răci treptat. În aceste condiții, între 30 decembrie și 2 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, mai ales în cursul nopților, când la altitudinile mai mari pot fi condiții de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2-7 ianuarie, se preconizează temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului, în jurul a 0 grade, ziua și -8….-4 grade, noaptea. Cele mai ridicate șanse de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ninsoare, vor fi în intervalul 28-31 decembrie. În timpul celei de-a doua săptămâni (1-7 ianuarie 2018), probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă, dar la nivel local se pot semnala, trecător, ninsori slabe.

(sursa: meteoromania)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele