Nereguli la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița. Directorul, revocat prin ordin al președintelui CNAS

Publicitate

În urma unui control inopinat efectuat de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adriana Cotel, însoțită de Corpul de Control al CNAS și de directorul de Resurse Umane al instituției centrale, a fost luată decizia revocării directorului general al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, Niculina Sandu.

Mandatul de director general a fost revocat prin Ordin al președintelui CNAS și a avut la bază următoarele motive:

– solicitanţii nu aveau acces în sediul CAS Dâmboviţa la ora 15.30, deşi toate casele judeţene au obligaţia, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 – 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30.

– din analiza modului de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractul de management s-au constatat mai multe nereguli grave în activitatea de contractare şi decontare a serviciilor medicale, eficienţa scăzută a acţiunilor structurii de control din cadrul CAS precum şi alte deficienţe

La conducerea Casei de Asigurări Dâmbovița urmează să fie numită temporar o persoană care va exercita funcția de președinte-director general cu delegație, în baza planurilor de management ce vor fi depuse la Preşedintele CNAS de angajaţii CAS Dâmboviţa care optează în acest sens şi îndeplinesc condiţiile legale de numire.

Niculina Sandu exercita funcția de președinte-director general al CJAS Dâmbovița tot cu delegație.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!