Neînţelegeri între Arhiepiscopia Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa pe tema banilor

Publicitate

Ştefan Khalil
Preoții de la Arhiepiscopia Târgoviştei și-au exprimat public nemulțumirea, după ce CJD a tăiat  200.000 de lei la mai multe parohii din județ. Vicarul eparhial  Ionuṭ Ghilbanu a ironizat într-un mesaj pe Facebook aceastặ decizie și îi acuză pe liderii CJD de minciună.

Consiliul Județean Dȃmboviṭa a răspuns acuzațiilor, spunȃnd că autoritățile locale întodeauna au susitinut lăcășurile de cult din Dȃmboviṭa. Din 2002 până în prezent, CJD a sprijinit Arhiepiscopia Tȃrgoviṣtei la fiecare solicitare a acesteia. Din 2012 până în 2017 au fost alocate sume de 10.021.471 lei, pentru reabilitarea unităților de cult.

Pentru anul 2018, CJD a avut în buget suma de 2.000.000 lei, pentru cele mai importante biserici din Dȃmboviṭa. Această suma a fost aprobată de HCJ, iar până în prezent s-au efectuat plăṭi în valoare de 1.010.000 lei.

De-a lungul timpului, Consiliul Județean a mai alocat suma de 100.000 de lei pentru cantina socială a Arhiepiscopiei Tȃrgoviṣtei.

De asemena, președintele CJD Daniel-Nicolae Comặnescu susține că autoritățile locale și-au făcut datoria față de unitățile de cult și întodeauna au fost dispuși să comunice cu membrii acesora despre problemele pe care le întâmpină.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele