Ministrul Sănătăţii, despre asistenta care a bruscat un bebeluş la SJU Târgovişte: “Cine nu are vocaţie nu are ce căuta în sistemul sanitar”

Publicitate

Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii, a vorbit într-o emisiune la Antena 3 despre cazul asistentei care a bruscat un bebeluş la Spitalul Judeţean din Târgovişte. “Nu mi-a venit să cred. În prima fază am crezut că e trucaj, nu puteam să îmi imaginez că un om, o asistentă medicală, o femeie, o viitoare mamă poate să aibă acest comportament. Cred că nu are nicio scuză şi cred că nicio explicaţie nu stă în picioare”, a declarat Sorina Pintea.

“E un copil abandonat, un copil cu grave probleme de sănătate, asistenta – însărcinată. Am luat legătura cu cei de acolo, cu managerul spitalului şi mi-a spus că comisia de disciplină a luat decizia de a desface disciplinar contractul de muncă al acestei asistente şi că vor anunţa şi Ordinul Asistenţilor. Eu cred că cine nu are vocaţie nu are ce căuta în sistemul sanitar. Trebuie să iubeşti oamenii, să ai simpatie. Această persoană nu are empatie, nu iubeşte oamenii. Îmi este greu să mă exprim. E un comportament pe care categoric îl dezaprob şi nu aş mai vrea să îl văd în spitalele din România”, a mai declarat Ministrul Sănătăţii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!