Ministrul Sănătății a anunțat că a patra etapă de relaxare a unor măsuri, programată de la 1 iulie, va fi amânată

Publicitate

România se confruntă cu un număr crescut de cazuri de coronavirus, iar din acest motiv măsurile de relaxare care ar fi trebuit introduse de la 1 iulie vor fi amânate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că aceasta este decizia Grupului de suport tehnico-științific, în condițiile în care în ultimele săptămâni numărul de cazuri noi de coronavirus, numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă și decesele au crescut semnificativ. Una dintre măsurile așteptate era redeschiderea restaurantelor.

“Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a precizat Nelu Tătaru, luni, la Digi 24.

Ministrul Sănătății a mai spus că autoritățile au în vedere să ia măsuri de carantinare a zonelor cu focare, dacă va fi cazul. Pe de altă parte, acesta a mai spus că, în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunțate noi măsuri de relaxare.

Nelu Tătaru a precizat că a participat la întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarul de stat Raed Arafat.

269 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus s-a înregistrat în ultimele 24 de ore în România. Au murit în total 1 634 de persoane și s-au vindecat 18 912 persoane.

Ministrul Sănătății a mai transmis că România încă nu a trecut de primul val al epidemiei.

“Încă n-am terminat acest val. Încă n-am ajuns la acea viață cvasinormală. Noi putem transforma acest val într-un val cu două cocoașe, în care a doua e mai virulentă. Dacă la prima exista un instinct de conservare, acum nu mai există niște concetățeni de-ai noștri. Se poate muri la 30 și ceva de ani fără a avea alte comorbidități”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai atras atenția că, din cauza transmiterii intense a virusului în România, este posibil ca unele țări să impună restricții pentru românii care vor să meargă în vacanță.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!