Ministerul Educației a declanșat o procedură importantă de selecție de cadre didactice. Vezi pentru ce și cine are prioritate

Publicitate

Ministerul Educaţiei Naţionale caută profesori pentru constituirea grupelor de lucru ce vor evalua proiectele de manuale școlare. În acest sens, a fost declanșată procedura de selecție a cadrelor didactice, organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE în perioada 20 februarie – 16 martie 2019.

Grupurile de lucru vor fi alcătuite pe discipline, iar etapa de înscriere este deschisă şi se derulează exclusiv online, până în data de 4 martie 2019, inclusiv.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, selecţia propriu-zisă şi anunţarea rezultatelor (individual, doar pentru candidaţii admişi) vor avea loc în intervalul 9 – 16 martie 2019.

Misiunea experţilor/specialiştilor selectaţi este aceea de a analiza şi evalua calitatea proiectelor de manuale şcolare propuse de autori/grupuri de autori. Principiile care stau la baza selecţiei sunt competenţa şi experienţa acumulate/probate, precum şi disponibilitatea manifestată pentru implicarea în activităţile de evaluare a proiectelor de manuale şcolare din anul şcolar anterior.

Din grupurile de lucru pot face parte cadre didactice angrenate în activităţi de predare-învăţare-evaluare în învăţământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învăţământ şi disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale şcolare. Începând din acest an pot fi cooptaţi evaluatori şi din rândul cadrelor didactice din învăţământul superior. Vor avea prioritate cadrele didactice care deţin fie gradul didactic I în domeniul disciplinei/în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie titlul ştiinţific de doctor în aria de expertiză/arii conexe sau au absolvit cursuri/module specifice activităţilor de evaluare a proiectelor de manuale şcolare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele