Mereu învingător cu AGER! Viorel M. Staicu: “Sănătatea unei societăți vine odată cu sănătatea fiecărui individ în parte”

Publicitate

Școala de Arte Marțiale Mixte AGER din Târgoviște a fost fondată de sensei Viorel M. Staicu din dorința de a dezvolta o percepție despre sport, viață, vârstă și sănătate. Viața socială ne împinge zi de zi  spre o căutare a eficienței în tot ceea ce facem.

Observând trendul societății în care automatizarea a luat locul muncii fizice și mentale, având efecte negative asupra individului este necesar ca tinerii și adulții să fie ajutați să conștientizeze faptul că sunt artizanii propriilor vieți, prin deciziile pe care le iau zilnic. Preocupați zilnic cu tot felul de activități, oamenii uită necesitatea îngrijirii sufletului și a minții, a activităților  sportive și a alimentației corespunzătoare, a armoniei în relațiile interumane și a echilibrului financiar,  necesare unui mod de viață sănătos și echilibrat. Așadar, cursul “Ora de sănătate” pe care îl oferă Școala de Arte Marțiale AGER se pliază perfect pentru fiecare persoană care dorește să ducă o viață echilibrată din toate punctele de vedere.

“Instigare la sănătate”, un curs care te face să treci peste orice obstacol al vieții

Cursul cuprinde o tematică vastă ce te face să devii un om mai puternic indiferent de problemele pe care le întâmpini în viață. Acesta cuprinde următoarele aspecte sugestive: spirit sănătos – sentimentul și voința, minte sănătoasă – opinia și liberul arbitru, trup sănătos – sport și alimentație, relații sănătoase – anturaje și decizii și sănătate financiară – încasări și cheltuieli. Tot în cadrul aceluiași curs se mai dezbat trei virtuți de bază: curaj, loialitate, responsabilitate, unde toate aceste virtuți creează un caracter  puternic și echilibrat. De asemenea, în același curs se mai vorbește despre viciile și defectele care ne împiedică la/spre/să avem o viață împlinită și sănătoasă. Potrivit managerului Școlii de Arte Marțiale Mixte AGER, motto-ul pentru a fi mereu învingător ar fi următorul: “Mai bine un luptător într-o grădină, decât grădinar într-o luptă”. Așadar, Viorel M. Staicu explică astfel această sintagmă extrem de prețioasă: “Știu că mulți gândesc <<Mă lași? Care luptă?>>Așa că vreau să-ți explic puțin. Paulo Coelho spune într-o carte: <<Nimeni nu este ferit de ceea ce se întâmplă sub soare>>. De aceea, eu spun că poate ar trebui să ne pregătim. Viața în sine este o luptă: calamități naturale, accidente din vina noatră sau din vina altora, răutăți ale oamenilor împotriva semenilor (crime, jafuri, violuri, bătăi), pierderea locului de muncă și multe alte necazuri. Despre luptele astea este vorba. Eu consider că este mai bine să fiu pregătit și să nu se întâmple nimic, decât să se întâmple un necaz și eu să nu fiu pregătit, după cum spune și vorba: Paza bună trece primejdia rea”. Toți cei care au fost prezenți la cursul de “Instigare la sănătate” al Școlii de Arte Marțiale Mixte AGER s-au declarat extrem de încântați:

Claudiu Petrișor – profesor de matematică la Liceul “Voievodul Mircea” Târgoviște

“Ora domnului Staicu M. Viorel este o reușită din toate punctele de vedere. Avem nevoie de astfel de comunicări,  indiferent de vârstă, categorie socială/profesională, convingere spirituală, etc. Pe un ton prietenesc, cald, dar realist și ferm, maestrul reușește să aducă în atenția tuturor, gravele probleme aduse de modul greșit de viața al oamenilor zilelor noastre. Ce mi-a plăcut este că dumnealui a găsit și dat soluții clare la aceste probleme”.

Ana Maria Gheorghe – director la Liceul Teoretic “Petru Cercel” Târgoviște

“Proiectul <<Instigare la sănătate>> surprinde plăcut prin cele două laturi ale sale: educație nonformală și feedback în timp real, continuu și ajustat la specificul populației școlare a instituției. Cred că acest program, <<Instigare la sănătate>>, poate fi rezumat în cuvintele: Inedit, Seriozitate, Profesionalism.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!