Medalie importantă pentru un judoka de mare viitor! Târgovișteanul Andrei Moga, bronz cu echipa mixtă a României la Campionatul European pentru cadeți U18

Publicitate

Ionuț Parghel
Bucurie fără margini pentru una dintre marile speranțe ale judo-ului târgoviștean! Andrei Moga, sportiv aflat în dublă legitimare CSȘ/CSM Târgoviște a terminat în forță Campionatul European pentru cadeți U18, desfășurat la Sarajevo. Judoka antrenat de Romel Mușa a revenit acasă cu medalia de bronz, după ce echipa mixtă a României s-a clasat pe locul 3 la turneul continental.

Moga a făcut parte din echipa mixtă a României, iar evoluția sa a fost una mai mult decât bună, în limitele categoriei 55 de kilograme. Bronzul obținut pe echipe reprezintă cea mai prețioasă medalie obținută până acum de talentatul judoka dâmbovițean. În schimb, la individual, la aceeași categorie, Moga a încheiat concursul pe locul 7, după ce-a ratat la mustață calificarea într-una din finalele mici, fiind învins de de ucraineanul Oleh Veredyba, în turul secund din recalificări. În schimb, în primul meci din recalificări târgovișteanul a trecut de turcul Berat Bahadir. De asemenea, în primul tur al întrecerii, Moga l-a învins pe grecul Ilias Prionidis, iar în turul 2 s-a înclinat în fața lui Artsiom Kolasau, sportiv din Belarus. Târgovișteanul a făcut joncțiunea cu lotul național de cadeți al României în luna septembrie a anului trecut. Alți judoka de la CSȘ Târgoviște care au ajuns la marile competiții ale lumii au fost frații Cristian și Andrei Nedelcu. Primul a fost prezent la Campionatele Mondiale și Europene de juniori, iar al doilea la Europenele de seniori și tineret.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!