Marian Matei, un atacant cu golul în sânge. “Regret că nu am jucat niciodată fotbal la nivel național”

Publicitate

Ionuț Parghel
Marian Matei dovedește și în acest sezon că este cel mai prolific marcator al Ligii a 4-a dâmbovițene. Atacantul Gloriei Cornești a ajuns la cota 30 după meciul cu Voința Pierșinari, din penultima etapă a turului de campionat. Mai mult de atât, în disputa de sâmbătă a marcat numai puțin de patru goluri.

Puternicul vârf de lance din angrenajul Corneștiului nu și-a propus să atingă un anumit număr de goluri în acest sezon, dar în schimb, recunoaște că își dorește ca de fiecare dată când intră pe teren echipa sa câștige.  Într-un interviu acodat pentru db.online, Marian regretă că nu a jucat niciodată la nivel național și că nu a acceptat să meargă la Școala de Fotbal “Nicolae Dobrin” pe când avea 8-9 ani. La nivel județean, cele mai multe goluri într-un meci le-a marcat sezonul precedent, când a punctat de 13 ori împotriva Bradului Moroeni. Cu Gloria Cornești a devenit de mai multe ori campion și câștigător al Cupei la nivel județean, iar mai mult de atât, cu aceasta a reușit cu aceasta promovarea în Liga a 3-a, dar nu a putut evolua la acest nivel, pentru că echipa dâmbovițeană a cedat locul celor de la Gloria Popești Leordeni, în 2013. În carieră, pe lângă Gloria Cornești, alte echipe la care a evoluat cel alintat de colegi “Cărămidă” au fost Avicola Crevedia, Gaz Metan Finta, Astra II și Viitorul Cojasca.

Rep.: Marian, cum este să fii golgheterul Ligii a 4-a dâmbovițeane?

Pentru mine, lăsând modestia deoparte, este o normalitate. În ultimii ani am tot fost principalul marcator al campionatului județean. Dar, totodată nu pot spune că am vreo satisfacție pentru că în Dâmbovița nu a fost niciodată premiat golgheterul campionatului. Nicioadată Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița nu a recompensat cu ceva golgheterul întrecerii.

Rep:. Până acum de câte ori ai fost golgheterul campionatului județean?

De patru ori.

Rep:. Ai ajuns la cota 30 în actualul sezon. Ți-ai propus să marchezi un anumit număr de goluri pentru Gloria Cornești în acest sezon?

Nu neapărat. Acesta nu este obiectivul meu. Ținta mea este ca echipa să câștige fiecare meci pe care îl joacă. Nu am un obiectiv personal de a înscrie goluri.

Rep.: Care ar fi secretul numeroaselor goluri pe care le marchezi? În ultima perioadă ai marcat aproape meci de meci…

În primul rând este aportul echipei. De unul singur nu aș putea să marchez atâtea  goluri. Sunt foarte mult ajutat de colegi.

A marcat 13 goluri într-un meci!

Rep.: În acest sezon care a fost meciul în care ai marcat cele mai multe goluri?

În acest sezon am marcat câte cinci goluri în două meciuri, iar într-unul patru. Cel cu patru a fost cu Voința Pierșinari, de la sfârșitul săptămânii trecute.

Rep.: Dar, de-alungul timpului care a fost jocul în care ai avut cele mai multe reușite?

Cele mai multe goluri le-am marcat sezonul trecut în meciul cu Bradul Moroeni. În acel joc am marcat 13 goluri. Gloria a câștigat acea dispută cu scorul de 24-0.

Rep.: Care este cel mai frumos gol marcat de tine în actuala stagiune?

Sincer, nici nu-mi mai amintesc care a fost cel mai frumos la câte am marcat. Cu siguranță nu a fost doar unul. Unul dintre cele mai frumoase a fost în partida cu Pierșinari.

Rep.: Crezi că la finalul campionatului Glorai Cornești poate deveni din nou campioană județeană?

Cu siguranță. Avem un grup unit și o echipă omogenă, care ne fac să fim cei mai buni. Ocuparea primului loc este și obiectivul nostru. În fiecare an la Cornești se vorbește doar de primul loc. Aici locul 2 nu există.

“Cărămidă mi se spune de pe vremea când jucam la Viitorul Cojasca

 

Rep:. Tu ai ajuns la 34 de ani. Până la ce vârstă ți-ai propus să joci fotbal?

Voi juca fotbal atâta timp cât simt că pot să-mi aduc aportul la echipă. În momentul când consider că nu mai fac față voi pune ghetele în cui.

Rep.: Ce înseamnă fotbalul pentru tine?

Fotbalul înseamnă foarte mult. În mare parte din timpul meu stau doar pe stadion. Rar lipsesc de la vreun meci. Acest lucru se întâmplă doar dacă sunt accidentat sau suspendat. În plus, mă despart puțin de fotbal, doar când sunt la serviciu, dar și acolo vorbesc cu colegii despre acest fenomen.

Rep.: Ai vreun regret în fotbal?

Ca să zic așa … am două regrete. Primul ar fi că la vârsta de 8 sau 9 ani a venit la mine acasă un profesor de la Școala de Fotbal “Nicolae Dobrin” și mi-a propus la acea vreme să merg la școala lor. După ce omul s-a prezentat și mi-a explicat ce facilități mi se oferă mi s-a părut ceva ciudat și am refuzat. Iar al doilea regret ar fi că nu am jucat niciodată la nivel național. Tot timpul până acum am jucat doar la nivel județean.

Rep.: De unde apelativul de “Cărămidă”?

(Râde). Cărămidă mi se spune de când am jucat la Viitorul Cojeasca. În acea localitate se producea cărămidă, iar un prieten de-al meu m-a întrebat la ce echipă joc. Când i-am spus echipa unde evoluam mi-a spus imediat Cărămidă. Și de atunci am rămas cu acest apelativ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!