Ludovic Orban: Nu vor exista măsuri de relaxare de la 1 iulie

Publicitate

Evoluția cazurilor de coronavirus din ultima perioadă din România a generat mai multe e de alarmă nivelul Guvernului, care nu se mai arată în prezent atât de încrezător că va putea lua o serie de măsuri de relaxare după 1 iulie.

Întrebat despre următoarea etapă de relaxare care ar fi urmat să includă și posibila deschiderea  restaurantelor, premierul Ludovic Orban a declarat  că aceasta ar putea fi amânată din cauza evoluției pandemiei de coronavirus.

“Evoluția în ultimele zile e o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat premierul, citat de Digi 24.

Potrivit unor surse, specialiștii reuniți luni dimineață în ședința grupului tehnic pentru COVID-19, au decis să nu introducă noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. O ședință CNSU, condusă de premierul Ludovic Orban este programată în această seară.

De asemenea, premierul a anunțat că miercuri va avea loc o ședință în care a convocat toate structurile din Guvern, pentru a analiza planul de măsuri și pentru a le da dispoziție să amplifice controalele.

Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat de imaginile apărute în spațiul public în care oamenii nu mai respectă distanțarea la terase. El a dat de înțeles că autoritățile vor fi foarte precaute în ceea ce privește măsurile ulterioare de relaxare.

“Este foarte să se respecte aceste reguli, iar în ceea ce privește autoritățile și instituțiile statului român, miercuri, le voi da un semnal de mobilizare la maxim, pentru că este o mobilizare care este în interesul cetățeanului și care nu are alt scop decât de a apăra sănătatea și viața oamenilor. Evoluția în ultimele zile este o evoluție  face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare”, a precizat  șeful Guvernului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!