Ludovic Orban: Dacă școala se va închide din cauza noilor cazuri de COVID, părinții vor primi 75% din salariu pentru a sta acasă

Premierul Ludovic Orban reactioneaza inaintea inceperii sedintei de guvern, joi 28 noiembrie 2019, la Palatului Victoria. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Publicitate

Premierul României, Ludovic Orban, a precizat, astăzi, într-o declarație de presă, faptul că în noul an școlar care va începe pe 14 septembrie, în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită scoală, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi 75% din salariu pe perioada care stau acasă cu copilul să îl învețe online.

“Știți foarte bine că în perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii: pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte la alegere a avut posibilitatea să stea acasă într-un fel de concediu, plătind-i-se 75% din salariu.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Măsura în schimb va fi flexibilă pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la o localitate la alta, măsura nu va fi generală. Deci va fi o măsură locală. Dacă într-o școală avem cazuri și se închide școala 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor o formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!