Lucrări în toi la Secția de Recuperare Neoromotorie pentru copii, de la Gura Ocniței! Se amenajează curtea exterioară a Centrului

Publicitate

Lucrări în toi la Centrul de Recuperare Neoromotorie, pentru copii, de la Gura Ocniței! Potrivit unei informări a Consiliului Județean Dâmbovița, pentru început, a intrat în reabilitare curtea exterioară a centrului.

“ Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, însoțit de vicepreședintele Alin Manole, a efectuat astăzi, 24 octombrie 2019, o vizită de lucru la Secția de Recuperare Neuromotorie Copii din comuna Gura Ocniței.

În prezent, aici se efectuează lucrări de amenajare a căilor de acces, alei pietonale și spații de parcare în curtea acestei unități spitalicești.

De asemenea, se înlocuiesc bordurile și se așterne covor asfaltic în vederea facilitării deplasării atât a pacienților internați (copii) în Secția de Recuperare Neuromotorie Gura Ocniței, cât și a autovehiculelor, precum și amenajarea unui spațiu de joacă.

Cu acest prilej, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a vizitat incinta centrului, pentru care se intenționează realizarea unul proiect mai amplu de  modernizare.

Secția de Recuperare Neuromotorie Gura Ocniței are un număr de 200 de paturi, iar pacienții beneficiază, în cadrul unității de recuperare, de specializările:  hidrokinetoterapie în bazine treflo din fibră de sticlă, termoterapie, kinetoterapie și reeducare motorie în cele 5 săli de kinetoterapie, ergoterapie, psihoterapie, activități recreative. În cadrul centrului sunt tratați copii cu afecțiuni neuromotorii și motorii, ce provin din aproape toată țara. Centrul de la Gura Ocniței este unul dintre cele mai bune centre de recuperare neuromotorie pentru copii, la nivel național”.

Secția de Recuperare Neoromotorie Gura Ocniței este o secție a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște și nu a mai beneficiat de o reabilitare de mai bine de 25 de ani.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!