Legea radarelor va omorî peste 2000 de oameni pe șosele

Publicitate

Grupul Polițiștilor Rutieri a cerut președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea radarelor. Agenții fac un apel la șeful țării și îi cer să atace la Curtea Constituțională prevederile legii care permite radarelor să fie la vedere.

Polițiștii anticipează că, odată cu apariția acestei legi, numărul accidentelor rutiere care au principala cauză viteza excesivă va crește ”alarmant”.

”Dorim, din nou, să tragem un semnal de alarmă prin care atenţionăm că numărul accidentelor rutiere, având cauză viteză excesivă, va creşte alarmant după intrarea în vigoare a acestei legi (vor muri peste 2000 de oameni în anul 2019)!! Domnule Preşedinte, vă rugăm să nu promulgaţi această lege sau să atacaţi acest pariu cu viaţa cetăţenilor la Curtea Constituţională, întrucât considerăm că nu respectă unul dintre cele mai importante principii ale Constituţiei, art. 22, alin. (1) «Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritatea fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate!»”, se arată în documentul Grupului Poliţiştilor Rutieri, preluat de Digi 24.

Iată ce spune legea radarelor, adoptată pe 5 iulie de deputați și trimisă spre promulgare la președinte: “Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere și care sunt poziționate vizibil. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive”.

(sursa FOTO: Libertatea)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!