La Spitalul Județean Târgoviște, ventilator de suport respirator pentru bebeluși, donat de Salvați Copiii România

Publicitate
Distribuie

Donație deosebit de importantă pentru Spitalul Județean de Urgență de la Târgoviște! Prin intermediul și implicarea Organizaței Salvați Copiii România, la Secția de Neonatologie a Maternității din Târgoviște a ajuns un foarte necesar ventilator de suport respirator, în valoare de 23.500 euro.

Donația Salvați Copiii face parte din programul de reducere a mortalităţii infantile, pe care organizaţia îl derulează în beneficiul maternităţilor încă din anul 2012. Anul acesta, organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat 38 de maternităţi din 32 de localităţi cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 euro.
Noul echipament medical primit de Spitalul Judeţean Târgovişte se dovedeşte extrem de important pentru maternitate, singura de grad doi care deserveşte Dâmboviţa, mai ales că, numai în anul 2016, 287 de nou-născuţi au avut nevoie de îngrijiri în secţia de terapie intensivă. Numărul mare de nou-născuţi cu nevoi în acest sens impune transformarea maternităţii într-una de grad trei, donaţia primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte fiind un pas important în realizarea acestui obiectiv.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!