La Pucioasa, încă un pas spre rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

Publicitate

La Pucioasa se va rezolva problema câinilor fără stăpân de pe domeniul public, odată cu finalizarea procedurii de delegare a Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.

”În urma dialogului purtat cu mai mulți iubitori de animale, am realizat că pentru a avea un oraș fără câini abandonați abordarea noastră trebuie să fie mult mai complexă! De aceea am venit în fața Consiliului Local și am solicitat alocarea sumei de 20.000 lei pentru sterilizarea, până la sfârșitul anului, a două sute de femele cu stăpân, ce aparțin rasei comune sau a metisilor acestora”, a anunțat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Așadar, deținătorii de câini de rasă comună ce doresc să beneficieze de subvenționarea totală a sterilizării câinilor pe care îi au trebuie să depună o solicitare în acest sens la Primăria Pucioasa.

Între timp, administrația va finaliza concesionarea sterilizării câinilor către medicii veterinari interesați.

”Dacă demersul noastru va avea succesul scontat, vom continua acțiunea de sterilizare și pe tot parcursul anului 2020. Trebuie să înțelegeți faptul că, mai mult decât orice, eu am obligația de a asigura liniștea și siguranța copiilor și a cetățenilor noștri! Pentru a-i convinge pe iubitorii de câini să se ralieze inițiativei noastre le aduc la cunoștință faptul că, în conformitate cu prevederile ART 13.2 din Ordonanța de Urgență 155/2001, aceștia AU OBLIGAȚIA de a steriliza câinii aparținând rasei comune sau metisii acestora”, a declarat edilul de la Pucioasa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!