La Moreni, viitor Muzeu al Petrolului

Publicitate

Chiar dacă industria petrolieră nu mai este azi ceea ce a fost odată la Moreni, al doilea municipiu al județului Dâmbovița, administrația de aici are în lucru un proiect interesant. Municipalitatea morenară lucrează la proiectul ”Înfiinţarea Muzeului Tehnic al Petrolului” şi la încadrarea adecvată a acestuia pe axele de finanţare din fonduri nerambursabile (europene sau guvernamentale).

Potrivit autorităților, prin proiect se are în vedere realizarea unei construcţii metalice semnal ce aminteşte de o sondă petrolieră, legată de nivelul 1 cu o pasarelă de zona carosabilului, care să constituie parte de intrare în viitorul Muzeu al Petrolului din Moreni, o construcţie mască, independentă structural, care să dea o imagine modernă, crearea unei ambianţe generale de spaţiu de odihnă, de relaxare cu tentă culturală, un muzeu interior, zone de expoziţii în aer liber.

Poziţia terenului propus pentru înfiinţarea muzeului se află în zona centrală a municipiului şi va constitui zonă de promenadă pe malul stâng al râului Cricov.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!