La a doua tinerețe fotbalistică! Târgovișteanul Ciprian Dinu, lider cu Flacăra Horezu. “Iubesc fotbalul de când mă știu”

Publicitate

Ionuț Parghel
Fotbalistul târgoviștean Ciprian Dinu (36 ani), se pare, că trăiește a doua tinerețe la Flacăra Horezu. Experimentatul fundaș a promovat în Liga a 3-a cu echipa vâlceană în vară, iar după 11 etape disputate în actualul campionat este cu aceasta lider detașat în seria C3.

Într-un interviu acordat pentru dbonline.ro, apărătorul spune că va juca fotbal cât va mai putea, dar în același timp, după ce își va agăța ghetele în cui va continua să fie antrenor la copii și juniori, meserie pe care o exercită și acum în cadrul clubului Athletic Slatina.

Rep.: Ciprian, ai parte de un an de excepție la Flacăra Horezu. În vară ai promovat cu echipa vâlceană în Liga a 3-a, iar acum sunteți liderul seriei C3…

Este o perioadă foarte frumoasă și sperăm să ne bucurăm de ea un timp cât mai îndelungat.

Rep.: Se poate spune că trăiești a doua tinerețe la Flacăra Horezu?

Este mult spus, dar este reconfortant să mai joci fotbal alături de coechipieri tineri. Sper ca jucătorii tineri de la Flacăra să fure meserie de la fiecare fotbalist cu experiență, iar pe viitor Horezu să fie o echipă și mai puternică.

“Recunosc că e mult mai frumos să joci mai sus de Liga a 3-a”

Rep.: Tu ai jucat mai multe sezoane la nivelul Ligii I. Acum, cum este să joci în Liga a 3-a?

Iubesc fotbalul de când mă știu. La vârsta pe care o am nu mai are importanță nivelul ligii în care joc. Dar, trebuie să recunosc că e mult mai frumos să joci într-un eșalon superior din toate punctele de vedere, începând de la condițiile de joc, al jucătorilor sau al echipelor întâlnite. Mai sus de Liga a 3-a e cu totul altceva.

Rep.: Ce obiective are Flacăra Horezu în acest sezon?

Să se claseze în primele șase locuri și să formeze o echipă puternică pentru ca în următorii doi ani să atace promovarea în Liga a 2-a.

Rep.: În momentul de față Flacăra Horezu este singura reprezentantă a județului Vâlcea la nivel național. Se poate spune că în acest județ există o criză fotbalistică?

Nu aș putea spune că este vorba neapărat de o criză, ci mai degrabă de lipsa unor oportunități susținute financiar.

Îmi place să antrenez doar la copii și juniori

Rep: Flacăra Horezu se află în aceeași serie cu FC Pucioasa și Flacăra Moreni, reprezentantele județului Dâmbovița. Cum ai caracteriza cele două formații dâmbovițene?

Nu sunt echipe rele, pot pune oricând probleme. În acest moment, ambele sunt mai degrabă de mijlocul clasamentului.

Rep.: Ai ajuns la 36 de ani. Până la cât ani ți-ai propus să joci fotbal?

Nu am planificat nimic în acest sens. Îmi doresc să joc atât cât se poate mult.

Rep.: Activitatea ta fotbalistică este extrem de intensă. Ești jucător la Flacăra Horezu, dar și antrenor la antrenor la copii și juniori în cadrul clubului Athletic Slatina. Cum te împarți între cele două activități?

Într-adevăr, am o activitate foarte intensă. Sunt și jucător la Horezu, dar și antrenor la grupele de copii și juniori ale clubului Athletic Slatina. Mai mult de atât, sunt și profesor de sport la Bălteni. Însă, la toate le fac față cu brio și mă simt extraordinar. Este adevărat că este nevoie de o bună organizare. De fiecare dată mă organizez foarte bine și am toată susținerea familiei în toate activitățile pe care le întreprind.

Rep.: După ce o să-ți închei cariera de fotbalist, te-ai vedea antrenând și la nivel de seniori?

Nu. Îmi place foarte mult să lucrez cu cei mici. Pe viitor îmi doresc să antrenez doar în cadrul sectorului juvenil. Doresc să ofer mai departe tot ce știu copiilor și juniorilor.

Ciprian Dinu a ajuns la Flacăra Horezu în vara anului trecut, iar la un an distanță a reușit să promoveze cu aceasta în Liga a 3-a, unde într-o perioadă scurtă de timp a ajuns liderul seriei C3. Fobalistul târgoviștean a evoluat în trecut la echipe precum CSM Focșani, Jiul Petroșani, CSM Râmnicu Vâlcea, Săgeata Năvodari, FC Botoșani, FC Caransebeș, Turris Turnu Măgurele și Alro Slatina. În tricourile echipelor din Petroșani și Botoșani a ajuns să strângă 71 de prezețe pe prima scenă a fotbalului românesc și să marcheze 2 goluri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!