Kilograme de droguri aduse din Spania. Doi traficanţi au fost arestaţi | VIDEO

Foto arhivă
Publicitate

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Iași, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc. Două persoane au fost arestate preventiv.

Anterior efectuării perchezițiilor, în cursul aceleiași zile, doi bărbați au fost surprinși de către polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, în flagrant delict, în timp ce ridicau de la o firmă, din municipiul Iași, un pachet ce ar fi fost expediat din Spania și care ar fi conținut 3 kg. de cannabis, drogurile fiind destinate comercializării pe raza municipiului Iași.

Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, de 27 de ani, s-ar fi ocupat de introducerea drogurilor în țară, pe o filieră creată de către acesta și împreună cu alte legături infracționale pe relația Spania – România, iar un bărbat, de 36 de ani, ar fi comercializat drogurile către consumatori, pe raza municipiului Iași.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 2 kilograme de cannabis, sume de bani, precum și alte bunuri folosite în derularea activității infracționale.

Cei doi bărbați au fost reținuți de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, pentru 24 de ore. Ulterior, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a celor doi.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași, iar la activitățile de vineri au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și jandarmi.

De asemenea, activitățile s-au defășurat în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Sursa: politiaromana.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!