Județul Dâmbovița, ferit de cazuri periculoase de gripă. Diferențele dintre răceală și gripă

0
Publicitate

În timp ce, la nivel national, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei de la începutul sezonului de raportare şi până pe data de 28 ianuarie a ajuns la opt, după cum informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din fericire, județul Dâmbovița a fost și este ferit din acest punct de vedere.

Din numărul total de 152 de cazuri de gripă semnalate la nivel național, în Dâmbovița s-a înregistrat unul singur și niciun deces. Din păcate însă, în țară, opt persoane au murit din cauza virusului gripal, acestea fiind nevaccinate.

Diferențele dintre răceală și gripă nu sunt foarte mari, însă este bine de știut că răceala debutează cu oboseală, strănut, dureri de cap şi de gât, urmate de creşterea consistentei mucozităţilor nazale, în timp ce în cazul gripei – debutul este brusc şi violent. Febra, de 39 – 40 de grade și care poate dura între 3 și 5 zile, este însoţită de stări de oboseală, tuse uscată, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare şi roşu în gât. Tusea poate avea o durată de manifestare până la două luni, iar durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, frisoanele fiind însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor. Stările de greaţă şi vomă sunt, de asemenea, asociate gripei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele