Interzis la etapa zonală a Memorialelor “Gheorghe Ene” și „Gheorghe Ola”! Chindia Târgoviște și Flacăra Moreni au fost excluse!

Publicitate

Degradarea fotbalului dâmbovițean la nivel de juniori a atins cote de neimaginat! Campioanele județene de la Memorialele “Gheorghe Ene” și “Gheorghe Ola” au spus pas fazei zonale a celor două turnee din cauza unei hotărâri venite din partea Federației Române de Fotbal. Cum nu au luat parte la Interliga Națională de Fotbal, în actualul sezon, Chindia Târgoviște și Flacăra Moreni (campioanele Dâmboviței) au fost excluse din competițiile zonale.

Singurul club dâmbovițean care a avut drept de joc în faza zonală a memorialelor a fost Progresul Găesti, după ce s-a conformat regulamentului FRF. Chiar dacă echipa din vestul județului a avut drept de joc și aceasta s-a făcut tot de râs! Cum trebuia să se prezinte la Râmnicu Sărat pentru participarea la turneul zonal al Memorialul “Gheorghe Ene”, echipa găeșteană de juniori nu s-a mai prezentat, pe motiv că ar fi ajuns ciuca bătăilor. Ionel Pitaru, președintele Comisiei de Copii și Juniori din cadrul AJF Dâmbovița a avut o reacție interesantă pe acest subiect delicat. “Pentru a putea participa la etapa zonală a memorialelor, campioanele noastre trebuiau să participe la Interliga Națională de Fotbal impusă de FRF. Așa cum nu au luat parte la această competiție nu au avut drept de joc. Am vrut să ținem și noi această competiție în Dâmbovița, dar nu am putut găsit nici o echipă care să vrea un astfel de lucru. În schimb, echipele noastre puteau să se înscrie în competițiile din alte județe, dar nu au vrut nici așa din cauza faptului că nu dispun de resurse financiare. Nici pe Chindia, nici pe Kinder și nici pe Flacăra nu le-au interesat acest aspect. Singurul club dâmbovițean care a înscris echipele la o astfel de competiție a fost Progresul Găești, care a evoluat în competiția din Argeș. Din câte cunosc nici ei nu s-au prezentat la etapa de zonă a Memorialului “Gheorghe Ene”, chiar dacă au avut drept de joc. Eu am vrut să țin această competiție, dar nimeni nu m-a înțeles. Acum trebuie să tragem ponoasele. Oricum această Interligă Națională este făcută numai în favoarea echipelor mari și cu bani”, ne-a declarat Ionel Pitaru.

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!