INTERVIU | Sara Klisura, sârboaica de la CSM Târgovişte cu spirit de învingătoare! “Nu ne este teamă de niciun adversar”

Publicitate

Ionuț Parghel
CSM Târgoviște are parte de un meci extrem de important în această după-amiază, în debutul fazei secunde a Diviziei A1 la volei feminin. De la ora 18.00, pe teren propriu, CSM întâlnește pe Știința Bacău, principala contracandidată în lupta pentru medaliile de bronz la finalul campionatului.

Pentru a afla cum este atmosfera dinaintea jocului, dbonline.ro a realizat un interviu cu Sara Klisura, una dintre cele mai vechi componente din lot, dar și una dintre cele mai în formă jucătoare ale CSM-ului.

Rep.: Sara, CSM Târgoviște se prezintă tot mai bine în ultima perioadă. Care este secretul?

Rețeta nu este una specială: toată lumea a muncit foarte mult iar rezultatele nu au încetat să apară…Există și în limba sârbă asemănătoare o vorbă asemănătoare cu cea din limba româna: după faptă și rasplată. Munca este întotdeauna rasplătită de succese.

Rep.: CSM a încheiat recent sezonul regulat. Cum ai caracteriza evoluția echipei în prima fază a campionatului?

În prima parte s-a văzut clar lipsa jucatorului universal. Fără  principala marcatoare a unei echipe este foarte greu să performezi în fața unor formații de top și bine organizate, precum Alba Blaj, CSM București sau Știința Bacău. Însă, o dată cu a doua parte a sezonului regulat și cu venirea celor două jucătoare lucrurile s-au schimbat și s-a intrat într-o normalitate pe care sperăm să o menținem cât mai mult de acum înainte.

Rep.: Pentru CSM urmează meciurile din faza a doua a campionatului. Primul va fi cu Știința Bacău, cum îl vezi?

Este un meci foarte important pentru noi, pe care îl tratăm cu mare seriozitate, la fel de astfel ca toate meciurile. Cunoaștem că o eventuală victorie de trei puncte ne-ar asigura șanse foarte mari la obținerea medaliilor de bronz, ceea ce ar fi o performanță deosebită pentru noi. Oricum faza a doua a competiția abia începe și ne așteaptă zece meciuri foarte importante.

Rep.: Vă este teamă de Știința Bacău?

Nu ne este teamă de niciun adversar. Știința este o echipă experimentată, cu multe jucătoare valoroase. A avut un parcurs excepțional în CEV Cup, competiție unde a ajuns până în semifinale. Însă, acest lucru ne motivează și mai mult și sper să facem un meci foarte bun și să oferim suporterilor un spectacol de excepție.

“Putem obține medaliile de bronz la finalul sezonului

Rep.: Care ar fi atuurile voastre în disputa cu Știința?

Faptul că jucăm acasă, în fața propriilor fani este un avantaj pentru noi. Suntem un grup unit, am început să ne cunoaștem mult mai bine una cu alta și avem o dorință foarte mare de a câștiga. Am muncit mult în acest sezon și vom face ce ne stă în putință pentru a câștiga meciul. Publicul a început să aprecieze voleiul pe care îl practicăm și de la meci la meci au ajuns tot mai mulți spectatori în tribune. Am văzut mulți copii în tribune ceea ce este o reală plăcere. Fanii sunt foarte apropiați de echipă, iar noi simțim acest lucru de la meci la meci.

Rep.: Poate obține CSM medaliile de bronz la finalul sezonului?

Acesta este obiectivul trasat de conducerea clubului la începutul sezonului. Eu cred că dacă vom continua să jucăm așa cum am făcut-o în ultimele meciuri o să obținem medaliile de bronz. Ar fi o mare performanță pentru că înseamnă că am depăși o echipă valoroasă, Știința Bacău. Totul depinde numai de noi în meciul de sâmbătă.

Rep.: Care crezi să sunt plusurile și minusurile echipei în actuala stagiune?

Acum suntem o echipă unită, cu jucătoare experimentate și care ne înțelegem foarte bine între noi. Eu sunt la al treilea sezon la Târgoviște și pot spune că mă simt ca acasă. Alături de Diana Calotă și Alexandra Trică suntem cele mai vechi jucătoare și formăm un grup unit.  De asemenea, celelalte jucătoare românce și străine s-au integrat și ne întelegem foarte bine împreună. Minusul a fost în turul sezonului regulat, când am dus lipsa jucătorului universal. Odată cu venirea Jelenei Alajbeg lucrurile au intrat în normalitate și suntem pregătite pentru rezultate foarte bune.

Rep.: Mai poate fi oprită CS Volei Alba Blaj din cursa spre titlu?

Campionatul este deschis oricărui rezultat. Este adevărat că Alba Blaj a avut un sezon excepțional, cu a doua finală de cupă europeană jucată consecutiv, însă și CSM București are un grup foarte puternic, unit și oricând poate întoarce soarta campionatului. Știți cum se spune: mingea e rotundă și orice rezultat e posibil. Și să nu uităm de CSM Târgoviște. Să nu uităm că noi suntem singura echipa din România care a învins în acest sezon Alba Blaj, așadar orice e posibil.

Rep.: Tu ce ți-ai propus pentru a doua fază a campionatului?

Mi-am propus să joc din ce in ce mai bine în jocurile rămase, să-mi ajut echipa cât pot de mult și să fac toți spectatorii care vin să ne urmărească să plece fericiți de la meciurile noastre. De astfel, acesta cred că e dezideratul tuturor jucătoarelor de la CSM Târgoviște. Vă așteptăm în număr cât mai mare sâmbătă pentru a ne încuraja în meciul cu Bacău. Avem nevoie de sprijinul tuturor fanilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!