INTERVIU | Dâmbovițeanul Laurențiu Corbu se simte bine în Scoţia! “Transferul la St. Mirren reprezintă un pas înainte pentru mine”

Sursă foto: stmirren.com
Publicitate

Ionuț Parghel
Dâmbovițeanul Laurențiu Corbu a avut parte de un debut nefericit la noua sa echipă, Saint Mirren. Sâmbătă, formația fostului dinamovist a fost învinsă de Rangers, cu scorul de 4-0, într-un meci ce a contat pentru etapa a 24-a din Premiership.

Debutul lui Corbu la codașa din campionatul scoțian s-a produs în minutul 77, când acesta i-a luat locul lui P. Mc Ginn. Chiar dacă a avut parte de un debut nu tocmai dorit, fundașul de 24 ani speră ca de acum înainte să aibă parte de rezultate mai bune cu St. Mirren, dar în același timp să atingă și cele mai bune evoluții la gruparea scoțiană. Într-un interviu acordat pentru dbonline.ro, apărătorul consideră că St. Mirren poate evita retrogradarea la finalul sezonului. Până să ajungă la codașa din campionatul scoțian Corbu a mai evoluat la Dinamo București, Urban Titu și Petrolul Târgoviște. Dâmbovițeanul a ajuns la St. Mirren sub formă de împrumut săptămâna trecută.

Rep.: Laurențiu, cum este la Saint Mirren?

Este foarte bine. Transferul la St. Mirren reprezintă un pas înainte pentru mine, dar în același timp va însemna și o experiență plăcută. Sper ca la noua echipă să am parte de meciuri cât mai bune.

Rep.: Te-ai acomodat cu colectivul?

Băieții m-au primit foarte bine și totul este Ok. Prima dată ne-am văzut la meciul cu Rangers. În perioada următoare urmează să ne cunoaștem și mai bine.

Rep.: Debutul la St. Mirren a fost unul nefericit. Noua ta echipă a fost învinsă categoric de Rangers…

Din păcate așa este, dar și arbitrul a avut o parte din vină, acordând numai puțin de patru penalty-uri. Important a fost că am trecut peste acel joc și că ne gândim doar la ce va urma. Noi am avut parte de un joc bun cu Rangers. Și acum rămân la părarea că rezultatul nu a fost unul care să reflecte realitatea din teren.

Rep.: Obiectivul echipei tale  este salvarea de la retrogradare. Crezi că se poate evita retrogradarea?

Cu siguranță. Salvarea de la retrogradare este posibilă deoarece echipa a fost întărită cu mai mulți jucători buni și cu experiență. Mai sunt foarte multe meciuri până la final. Orice este posibil

Rep.: Cum ai caracteriza Scoția?

La prima vedere este o țară foarte frumoasă. Până acum nu am apucat să vizitez foarte multe pentru că nu am avut timp. La mine totul a fost în scurt. Pentru început am avut parte de un antrenament, iar apoi a urmat meciul. Voi avea timp destul de vizitat. Până acum am auzit doar lucruri frumoase despre această țară.

Rep.: Ce a spus familia ta când a aflat că vei juca în Scoția?

S-a bucurat fiindcă a considerat că este un pas înainte pentru mine. Pe de altă parte, părinților mei le-a fost greu fiindcă știe că sunt foarte departe de ei, iar pentru mine este prim dată când sunt așa departe de casă.

Dinamo pare un capitol închis pentru Corbu

Rep.: Despre plecarea de la Dinamo ce poți să mai spui?

Nu vreau să vorbesc despre Dinamo! Vreau doar să-mi văd de treaba mea și să joc cât mai bine la St. Mirren, fiindcă vreau să rămân în străinătate, pentru a fi apreciat pentru munca depusă de toți cunoscuții mei.

Rep.: Despre o revenire la Dinamo, în vară, se mai poate vorbi? Te întreb acest lucru deoarece ai plecat la St. Mirren sub formă de împrumut…

În viață totul e posibil. Îmi doresc să joc cât mai bine aici, iar mai târziu să pot merge la o echipă dintr-un campionat puternic al Europei.

Rep.: În plan personal ce ți-ai propus?

În primul rând îmi doresc să fiu sănătos. Spun acest lucru fiindcă în urmă cu doi ani am trecut printr-o perioadă foarte grea, iar acum am ajuns la concluzia că cel mai important e să fii sănătos. Până nu te lovești de greutăți nu știi ce înseamnă astfel de lucruri. Acum știu foarte bine acest lucru și voi fi cu totul astfel. În al doilea rând îmi doresc să joc cât mai bine la noua echipă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!